HVAD ER TERAPI?


Terapi er DIT rum. Der hvor du kan tale frit. Ucensureret. Det er det sted, hvor du ikke skal vise hensyn.

Det er her, du kan give slip. Og her du hverken skal præstere, levere eller være en særligt pæn eller redigeret udgave af dig selv. I dette rum er der plads til alle dine følelser, og alt det der fylder hos dig.


Mange forsøger i svære tider at tale med venner og familie. Men vi holder oftest lidt igen. Måske af frygt for bedømmelse eller afvisning. Måske ud af hensyntagen til andres følelser.

Som din terapeut har jeg ingen følelser eller holdninger indblandet i det, du kommer med. Jeg forholder mig neutralt. Jeg sætter rammen for et trygt og roligt rum, hvor du bliver mødt og støttet i din proces - med nærvær, nænsomhed og overblik.


Terapi er at arbejde i dybden. Og her vælger jeg bevidst ordet arbejde. For terapi er ikke welness. Det er ikke at snakke i cirkler om det, vi allerede godt ved. For det bringer ikke udvikling. Det betyder, at du skal være indstillet på at gå i proces. Altsammen i en kærlig ramme, hvor du bliver støttet og vejledt i den proces, du står i.


Ny i terapi?

Har du ikke været i terapi tidligere, kan terapi måske føles som en lidt underlig størrelse? Måske endda lidt farligt? Det er det ikke.

Når du kommer hos mig, er det dig, der sætter tempoet. Og dig der bestemmer, hvad vi skal arbejde med. Jeg har ikke projekter på dine vegne, og du vil ikke blive påvirket eller presset til at gå i en bestemt retning.

Jeg har ikke en forudbestemt dagsorden for hverken samtalen, eller hvor vi skal nå hen. Kort sagt. Det er DIT rum. Trygt, kærligt og roligt - og naturligvis med fuldkommen fortrolighed.


Hvad kan en psykoterapeut?

Som psykoterapeut er mit fokus ikke på at lede efter kliniske diagnoser. Derimod at se mennesket. Og møde dig, helt som du er.


Som psykoterapeuter er vi underlagt strenge krav til, at vi selv skal gennemføre et højt antal timer i terapi under uddannelsen. Til sammenligning er der på psykologuddannelsen ikke krav om, at der skal gennemføres en eneste times terapi. Mange siger derfor, at psykologien er teori. Og psykoterapien er praksis.


Tanken bag er, at vi skal kende metoderne på egen krop. Vide hvordan det er at være i proces. Have gennemarbejdet vores eget stof for at møde vores klient med sand centrering, forståelse og neutralitet. 


Jeg tror på, at vi som terapeuter kun kan hjælpe vores klienter på deres rejse, hvis vi selv har taget rejsen forinden.


Som klient hos mig ved du derfor, at jeg har siddet lige der, hvor du selv sidder. Selv taget rejsen. Og netop derfor møder jeg dig med sand forståelse, medfølelse og indlevelse.

Du bliver set, hørt og holdt i det, du kommer med.

unsplash