VIL DU LÆRE AT MEDITERE?

Hos mig bringer vi meditation helt ned på jorden. 

Er du begynder indenfor meditation, kan jeg hjælpe dig godt i gang med en række teknikker, der er enkle og helt nede på jorden. Det samme gælder, hvis du allerede har forsøgt dig med meditation, men bare ikke lykkes med at holde fast i en praksis.

Når vi mediterer, skal vi være afslappede - men på samme tid vågne, bevidste og opmærksomme.

Først kigger vi på det helt basale - nemlig hvordan du skal sidde. Der er en ærgerlig opfattelse af, at vi skal kringle os ind i en perfekt lotusstilling (og tilmed få det til at se uanstrengt ud at sidde der) Det skal vi ikke. Det handler om at finde en stilling, der er behagelig at meditere i. Du skal måske have nogle puder til støtte, måske sidde på en meditationsskammel. Eller noget helt andet. Vi finder det, der passer dig.

Vi skal hverken styre, ignorere eller overtrumfe vores krop i meditationen - eller i livet som helhed. Men tværtimod lære at lytte til den.

Selve meditationen kan have mange udformninger. Til at begynde med laver vi kortere meditationer sammen, hvor jeg guider dig trin for trin.

Nogle meditationer vil have fokus på åndedrættet, andre på at mærke din krop bid for bid. Måske vil vi prøve med et smukt mantra til musik, som gør det lettere for mange at holde fokus. Nogle gange vil vi meditere på et bestemt emne, fx nærvær eller livskraft. Jeg arbejder også med hjerteåbnende meditationer, som kan gå dybt og bringe dig i sand kontakt med dig selv.

Vi tager en snak om, hvilke veje du har lyst til at prøve.

I gruppeforløb vil vi også prøve dynamiske meditationer - altså meditation i bevægelse.

I meditation er alt, der dukker op, velkomment.

Undervejs i min guidning giver jeg dig nænsomme påmindelser om at møde dig selv kærligt.

Tankerne vil vandre - og vi lader os let føre med. Det sker for begyndere, såvel som for dem, der har mediteret i årevis. Sådan er sindet indrettet - tankerne vil aldrig ophøre. Kunsten er at lære at registrere dem - og derfra lade dem passere videre. Ikke lade dem styre os.

Under meditation vil der ofte også dukke følelser op. Både de lyse og lette, men det kan også være de tunge. Jeg inviterer dig undervejs til at møde dine følelser med nysgerrighed frem for fordømmelse - med en kærlig omsorg for dig selv fremfor kritik.

Alt må gerne være der.

Husk; vi har ikke noget sted, vi skal nå hen.

Efter hver meditation tager vi en snak om, hvad du oplevede undervejs. Hvad du kom i kontakt med - hvad der var svært, og hvad der fungerede godt for dig.

Når du føler dig godt klædt på til at starte en egen praksis, taler vi sammen om, hvordan du på en realistisk måde får en meditationspraksis til at fungere i din hverdag.


Jeg tilbyder individuelle sessioner samt gruppeforløb. Begge dele skræddersys efter dine ønsker, erfaring og behov. Derudover har jeg løbende fordybelsesforløb, hvor meditation og yoga nidra forenes på smukkeste vis. Læs mere under workshops.

Kontakt mig for at høre om mulighederne.


unsplash